2020-02-04 11:39:14• hírek • Bede Emőke

Erős szélre és komoly esőzésekre figyelmeztetnek a meteorológusok

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) kedden délelőtt újabb figyelmeztetéseket adott ki: kilenc megyében heves esőzésekre figyelmeztető narancssárga riasztás, az ország erdélyi megyéiben pedig erős szélre és hóviharokra figyelmeztető sárga riasztás lépett érvénybe.

A meteorológusok szerint kedden, 15 és 23 óra között Kolozsvár, Szilágy, Bihar, Arad, Temes, Hunyad, Máramaros, Beszterce-Naszód és Krassó-Szörény megyénkben komoly mennyiségű csapadékra lehet számítani. A térképen narancssárgával jelölt területeken négyzetméterenként akár 40-50 liter eső is eshet az említett időszakban. Az ANM ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy február 4-én, 13 órától február 5. reggel 8 óráig az ország további 28 megyéjében, köztük Szatmárben is a heves esőzések mellett erős szélre, 1700 méter felett pedig havazásra lehet számítani.


Az ANM szerint szerda reggel 8 órától újabb rossz időre vonatkozó sárga riasztás lép érvénybe, és az ország területének háromnegyed részére vonatkozik majd. E szerint csütörtök reggelig az ország keleti részén, aztán Moldvában, Dobrudzsában és Munténiában is havazás és hóviharok várhatók.


A vízgazdálkodási hatóság ezzel párhuzamosan meghosszabbította a folyókra kiadott riasztásokat is, melyek ennek értelmében február 5-én délig érvényben maradnak. Az utóbbi napok esőzései és a hóolvadás következtében kiadott riasztás a Beszterce-Naszód, a Máramaros, a Szatmár és a Bihar megye területén kígyózó folyókat, a Visót, az Izát, a Túrt, a Szamost, a Körösöket és az Aranyost érinti. 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: